Lisätietoja

Leiriajankohdat 2017:

12 – 15.6 Perinteinen Lehmäleiri

26 – 29.6 Kuvataideleiri

3 – 6.7 Aikuisten leiri

24 – 27.7 Perinteinen Lehmäleiri

 

Perinteisellä Lehmäleirillä tutustutaan itäsuomenkarjanlehmiin sekä muihin maatiaiseläimiin. Leiriläiset pääsevät opettelemaan monenlaisia maatilan askareita käsinlypsystä lampaiden keritsemiseen, ja vapaa-ajalle on järjestetty useita aktiviteettimahdollisuuksia kuten kalastusta, patikointia tai hevosvankkuriajelua. Perinteinen Lehmäleiri on suunnattu kaikenikäisille, erityisen suosittu se on ollut perheiden keskuudessa. Huom! Alle 10-vuotiaat leirille vain aikuisen kanssa!

Kuvataideleirillä keskitytään pelkästään akvarelli- ja mehiläisvahamaalaukseen. Maalausten malleina käytetään pääasiassa Piipposen maatilan eläimiä. Ohjaajana leirillä toimii kuvataiteilija Laura Laurila. Huom! Tämän leirin ohjelmaan ei kuulu maatilan askareita, vaan leiriläiset saavat uppoutua täysin kuvataiteilun saloihin. Taiteilun lomassa leiriläiset pääsevät halutessaan vaikkapa hevosvankkuriajelulle, patikoimaan tai viettämään rantasaunailtaa.

Aikuisten Lehmäleirin runko on kutakuinkin sama kuin Perinteisellä Lehmäleirillä, mutta se on räätälöity nimenomaan aikuisia silmälläpitäen. Esimerkiksi maatilan askareisiin ja tietopohjaisiin asioihin perehdytään syvemmin ja perusteellisemmin. Leiriläiset pääsevät käsittelemään maitoa separaattorilla sekä tekemään monia erilaisia juustoja, rahkaa, jogurttia sekä mahdollisesti myös voita. Aikuisten leirin alaikäraja on 16v.

 

Kunkin leirin hinta on 295e henkilöltä. Hinta sisältää monipuolisen leiriohjelman lisäksi täyden ylläpidon ja majoituksen. Sisarusalennus 20e (vain perheenjäsenille).

 

Mitä mukaan?

 

Perinteiselle lehmäleirille & aikuisten leirille:

  • kumisaappaat tai muut kengät joilla voi huoletta kulkea navetassa ja pihamaalla
  • työkäsineet
  • pitkähihaisia ja –lahkeisia vaatteita maatilan töiden varalle
  • lyhyeen patikointireissuun soveltuvat lenkkitossut tai muut kengät
  • hyttyskarkotetta
  • säät huomioiva vaatetus sekä saunomis- & uintivälineet

 

Kuvataideleirille:

  • Omat vesivärit, siveltimet, paperit sekä maalausalustat (kapa-levy, sileä pleksi tai pinnoitettu kovalevy)
  • halutessaan kumisaappaat sekä muita varusteita jotka mahdollistavat maalaamisen myös maatilalla
  • HUOM! Mehiläisvahamaalaukseen tarvittavat välineet järjestetään leirin puolesta, niitä ei tarvitse hankkia itse.

 

Liinavaatteet ja pyyhkeet saa Maukkulan Mustikkamäeltä.