Lisätietoja

Leiriajankohdat 2022:

 • Kesäkuun leiri 13—16.6.2022 (kaikenikäisille)
 • Aikuisten leiri 5—8.7.2022
 • Elokuun leiri 3—6.8.2022 (kaikenikäisille)
 • Elokuun lisäleiri 25.—28.8.2022 (kaikenikäisille)

Kunkin leirin hinta on 330e henkilöltä. Hinta sisältää monipuolisen leiriohjelman lisäksi täyden ylläpidon ja majoituksen. Sisaralennus 20e/hlö toisesta perheenjäsenestä lukien. Leiripaikka varmistetaan ennakkomaksulla. Maksuohjeet löytyvät tämän sivun alalaidasta.

Lehmäleirillä tutustutaan itäsuomenkarjanlehmiin sekä muihin maatiaiseläimiin. Leiriläiset pääsevät elämään maatilan arkea ja opettelemaan monenlaisia maatilan askareita käsinlypsystä lampaiden keritsemiseen. Vapaa-ajalle on järjestetty aktiviteettimahdollisuuksia kuten kalastusta, patikointia tai hevosajelua. Lehmäleiri on suunnattu kaikenikäisille maalaiselämästä ja luonnosta kiinnostuneille. Huom! Alle 10-vuotiaat leirille vain aikuisen kanssa!

Aikuisten lehmäleiri on rungoltaan samanlainen kuin perinteinen lehmäleiri, mutta maatilantöihin, juustontekoon sekä muuhun leiriohjelmaan päästään perehtymään hieman muita leirejä syvällisemmin.

Talvileirillä leiriläisillä on mahdollisuus hiihtää, pilkkiä tai vaikkapa laskea mäkeä aamu- ja iltalypsyjen välissä.

Mitä mukaan kesäleireille?

 • omat liinavaatteet
 • kumisaappaat tai muut kengät joilla voi huoletta kulkea navetassa ja pihamaalla
 • työkäsineet
 • pitkähihaisia ja –lahkeisia vaatteita maatilan töiden varalle
 • lyhyeen patikointireissuun soveltuvat lenkkitossut tai muut kengät
 • hyttyskarkotetta
 • säät huomioiva vaatetus sekä saunomis- & uintivälineet

Huomaathan ottaa mukaan omat liinavaatteet! Mustikkamäen liinavaatevuokra 10e/setti.

Yhteistyökumppaneistamme:

Maukkulan Mustikkamäki on ilomantsilainen majoitus- ja pitopalveluyritys, joka panostaa hyvään lähiruokaan ja iloiseen, karjalaiseen asiakaspalveluun. Maukkulan Mustikkamäki on voittanut vuoden 2017 Karelia a la carte -lähiruokapalkinnon. Iloksemme voimme todeta tehneemme yhteistyötä Mustikkamäen kanssa jo Lehmäleirin alusta, vuodesta 2009 asti. Lue lisää Mustikkamäen nettisivuilta http://www.maukkulanmustikkamaki.fi/.

Tuore yhteistyökumppanimme Elämysmantsi Oy on paikallinen islanninhevostalli, jolla on usean vuoden kokemus laadukkaiden islanninhevosvaellusten järjestämisestä. Elämysmantsin hevoset ovat luotettavia ja turvallisia, ja vaelluksen ohjaajat erittäin ammattitaitoisia. Elämysmantsin toiminnasta löydät lisää osoitteesta https://www.elamysmantsi.fi/.

Ohjeet leirien ennakkomaksun maksamiseen:

Saaja: Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ry
Tilinumero: FI33 5072 0520 0458 91
Summa: 100e (perhekuntaa kohden)
Viesti: Lehmäleirin ennakkomaksu, leirille osallistuvien etu- ja sukunimet

Leirien loppumaksusta lähetetään aikanaan lasku.

Huomaattehan ettemme voi palauttaa ennakkomaksua vaikka joutuisitte perumaan osallistumisenne. Leirimaksun loppuosa palautetaan sairaustapauksissa (lääkärintodistus). Otattehan yhteyttä puhelimitse, mikäli joudutte siirtämään leiriajankohtaa saman tai ensi kesän puolelle! Leirin siirto on maksutonta.